Český zahrádkářský svaz
Základní organizace Háj ve Slezsku


Dnes je 

Jarmark 2010

Článek, který nevyšel v Hájecké zpravodaji

1. 11. 2010

(Asi byly důležitější informace)

   18. a 19. září 2010 pro mnohé z nás víkend jako každý jiný, ovšem pro malou skupinku nadšenců z Českého zahrádkářského svazu v Háji ve Slezsku dva dny, plné očekávání a možná i strachu z výsledku práce, do které se pustili. Nápad, který se nám honil hlavou, již delší dobu byl – „Uspořádat jarmark“. (Fotogalerie 1  Fotogalerie 2)

   Možná si někteří řeknou, „no co pozve se pár stánkařů a hotovo“- jenže takto to nefunguje. Dnes už to víme moc dobře i my. Spousta volného času propadla pečení preclíků, lineckých dobrot, perníků a koláčů, vstávání brzy ráno či pobyt v zahrádkářském domečku byl skoro samozřejmostí. Každému, kdo se podílel na přípravách, v hlavě zněla otázka „Přijde někdo?“

   Všechny obavy a pocity strachu z nás spadly v sobotu ráno, když všichni prodávající dojeli v plném počtu, zavládla moc fajn nálada a občané z Háje, Smolkova, Lhoty a okolí se na nás přišli opravdu podívat, nakoupit a jak bylo na pozvánce uvedeno „ochutnať a pochváliť“.

   Z lednic rychle mizely výborné masné výrobky, krabice plné koláčů za pár hodin zely prázdnotou. Počty prodaných porcí bramboráků a poctivé zelňačky neustále narůstaly. Pocit sice krásný, ale co dál, co bude v neděli? To co se stíhalo v průběhu týdne, se muselo vejít do sobotního večera a nedělního rána. Sehnat něco ke kávě, znovu zaplnit prázdné regály lednic voňavými dobrotami z masa.

   Z celého víkendu máme pocit dobře odvedené práce a dovolím si říct „Jo povedlo se nám to!“. A hlavně nač tady určitě nesmím zapomenout, je poděkování všem, kdo se na organizaci a přípravě podíleli a přidali svou ruku k dílu, aby se vše tak hezky vydařilo. Díky patří také vám, kteří jste do zeleného domečku ČZS v Háji ve Slezsku zamířili. Doufám, že se nám podařilo nastartovat něco, co by nám pro jeden zářijový víkend v Háji mohlo zůstat, tradice malého jarmarku s řemeslnými výrobky, dobrou zábavou, společná setkávání a pohoda.

      Ing. Miloš Zajíc

Jarmark
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
webmaster: © Radim Štefan                          poslední změna: 9. 4. 2022